Muurstijlen bewerken

Om een muurstijl te bewerken:

Of: klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op een hulpbron en selecteer het commando Bewerk in het contextmenu.

Of: selecteer de optie ‘Bewerk stijl’ in de keuzelijst Stijl in het Infopalet. Of: klik rechts op de muur en selecteer het commando Bewerk muurstijl in het contextmenu.

Het dialoogvenster ‘Bewerk muurstijl’ wordt geopend.

Bewerk de instellingen van de muur en diens componenten zoals beschreven in Instellingen standaardmuren of Instellingen vliesgevels.

Als je een nieuwe Naam opgeeft voor de muurstijl, vervangt deze de naam van de geselecteerde muurstijl (dit geeft hetzelfde resultaat als het commando Andere naam in het Hulpbronnenbeheer).

Als je muurstijlen vervangt, wordt het dialoogvenster ‘Vervang muurstijl’ geopend.

In dit dialoogvenster is de te vervangen stijl reeds geselecteerd (deze kan je niet veranderen). Selecteer de gewenste opties voor de uitlijning (zie ).

De veranderingen worden doorgevoerd op alle bestaande muren in de tekening die deze aangepaste stijl gebruiken. Alle volgende muren die je creëert zullen eveneens deze muurstijl gebruiken.

Muurstijlen toepassen

Muurstijlen verwijderen en/of vervangen vanuit het Hulpbronnenbeheer